Hopp til innholdet

Hils på Konrad!

Trøndelag Sparebanks eminente maskot.

Om Konrad

Ingen er helt sikker på nøyaktig hvor han kom fra, men det vi vet er at Konrad er en ekstremt vennlig saltvannskrokodille som går på to ben og elsker bank og bærekraft. Han ble ansatt som maskot i Trøndelag Sparebank sommeren 2021.

Bortsett fra hans lidenskap for lokalbanken og bærekraft, er det også godt kjent at Konrad elsker å reise rundt og møte nye mennesker. Derfor er han ofte med oss på arrangementer og andre festligheter, hvor han synes det er kjempeartig å dele ut gaver til barna.

En krokodille har spist lunsjen min

Da Konrad kom til Norge var han bare en babykrokodille. Hverken vi eller Konrad selv vet nøyaktig hvor kan kom fra, men mye tyder på at han kom hit da elva han bodde i ble forurenset. Kanskje det er derfor han brenner sånn for bærekraftsarbeid? Det var egentlig en ren tilfeldighet at han søkte ly i kjelleren i bankbygget på Kyrksæterøra. Der bodde han lenge ubemerket, og overlevde på rester fra lunsjen til bankansatte.

Det beste han visste var når bankansatte hadde bursdag, for da var det alltid kake til overs! Kake og is er nemlig noe av det beste Konrad vet, selv om han vanligvis spiser mest fisk og grønnsaker. Han snek seg daglig opp i banklokalet for å se på alt det spennende som skjedde, og etter å ha sett alt det fine banken gjorde for lokalsamfunnet, drømte han om å en dag jobbe i banken selv. Da han i 2021 hørte at banken lette etter en ny maskot, tok han endelig tok til mot og presenterte seg selv for de ansatte.

Konrad blir Konrad

Alle de ansatte var forbauset og imponert over den glade krokodillen, men det var et problem om han skulle bli bankens maskot: han hadde jo ikke et navn. Alle maskoter må jo ha et navn! Det er visstnok ikke vanlig for saltvannskrokodiller å ha noe navn, men Konrad er slettes ikke en vanlig saltvannskrokodille. Han går jo på to ben!

Banken og Konrad ble enige om å holde en navnekonkurranse, og det var Konrad sin idé at dette skulle være en konkurranse for alle barnehagene i bankens nedslagsfelt.
Dette var én av grunnene til at vi valgte å ansette Konrad, siden vi allerede da kunne se at han hadde et øye for godt markedsarbeid i en lokalbank.

Etter mange gode innspill fra barnehagene falt valget på navnet "Konrad", etter forslag fra Grøtnes Barnehage i Heim kommune.
De fikk premie levert i barnehagen av Konrad selv, og det var ikke til å skjule at han var en strålende fornøyd krokodille etter å ha fått både navn og bankjobb på så kort tid.

En ekte bank-krokodille

Siden 2021 har Konrad allerede vært med oss gjennom mye. Vi synes at han er verdens beste maskot, og det var en selvfølge at han skulle få bli med videre da vi i 2023 ble til Trøndelag Sparebank. Han var kjempestolt da han fikk ny t-skjorte og caps med den nye logoen på.

I påska 2024 var han faktisk detektiv for første gang, da han måtte løse mysteriet rundt spareharen som forsvant i løse luften! Påskekrimmen ble publisert i alle lokalavisene våre, og Konrad synes det var ganske kult å føle seg litt som en kjendis i påska.

En grønn fremtid

Konrad er en veldig glad krokodille, og han ønsker at alle barn i hele verden også skal være glade. Derfor er han svært engasjert i bærekraft, og jobber tett på bankens bærekraftansvarlig for å prøve å gjøre en forskjell. Han vet godt at det er mye som må gjøres, og at alle i hele verden må ta i et tak, men til tross for dette ser han svært optimistisk på fremtiden!

Til våre sponsorater:

Konrad elsker å være med på arrangementer gjennom bankens sponsorater. Skal dere ha et arrangement for barn og ønsker besøk av Konrad?

Send en mail til markedsavdelingen!
Konrad elsker å reise rundt og møte nye mennesker, her på 10-års jubileumet til Trøndelag Sparebank på Frøya.