Hopp til innholdet
Et par sitter på gulvet og tar en pause mens de maler en vegg i en lys stue.
Å finne riktig finansiering kan være like vanskelig som å enes om fargen på stueveggen.
Forbrukslån

På tide med et nytt malestrøk i stuen?

Vi har noen gode råd til deg som har et lite eller større oppussingsprosjekt i sikte.

Har du også valgt å fornye hjemmet ditt? Mange får ny energi av vår og sommersolen og føler seg klare for gripe fatt i nye oppussingsprosjekter. 

Uansett om du bare skal male litt eller kaste deg ut i noen større prosjekter har vi noen gode tips til deg:

 • Sørg for å legge en god plan

  Med en god plan unngår du dyre overraskelser underveis – og du kan jobbe mer effektivt. Sett opp en totalplan som inneholder alle delmål og totalresultatet du ønsker å oppnå. Lag en detaljert budsjett og regn ut kostnadene på samtlige delprosjekter. Jo større ditt oppussingsbehov er, jo viktigere er planleggingen.
 • Finn ut hva du kan gjøre selv ...

  Det er veldig mange oppussingsoppgaver som du kan gjøre selv. Maling, riving og legging av parkettgulv er typiske oppgaver du kan håndtere på egen hånd.
 • ... og hva du bør overlate til fagfolk

  Dette er selvfølgelig avhengig av hvilke forkunnskaper du har. Mange vil for eksempel spare mye tid og få et bedre resultat ved å sette bort jobber som sparkling og pussing av mur. I tillegg bør du bruke fagfolk til arbeid som omfatter bærekonstruksjoner og VVS. Her kan nemlig små feil bli fort svært kostbare. Elektrikerarbeid er du lovpålagt å ha fagfolk til å gjøre.
 • Hent inn tilbud fra flere håndverkere

  De fleste synes det er trygt og behagelig å hente inn tilbud fra en totalentreprenør som gir én pris for hele jobben. Dessverre kan det bli unødvendig dyrt – i hvert fall om du ikke henter inn tilbud fra flere leverandører. Det aller beste er å ta kontakt med hver enkelt håndverker på egenhånd. Det krever litt mer av din tid, men kan potensielt spare deg for titusener av kroner i administrasjonstillegg.
 • Kjøp rimelige materialer

  Bruk tid på å sjekke priser fra flere forhandlere. Det er viktig at du har husket punkt 1 og har en innkjøpsliste med materialer du kan vise til når du snakker med butikkene. Skal du handle i store kvanta bør du prøve å forhandle fram en rabatt.
 • Velg riktig finansiering

  Mange ser kun på renten når de skal låne penger til oppussing og ender opp med å bake prosjektet inn i boliglånet. Husk at nedbetalingstiden har like mye å si, spesielt om du skal i gang med mindre oppussingsprosjekter og her kan et forbrukslån være et bedre alternativ. Ta en prat med oss så kan vi sammen finne den løsningen som passer best til din økonomi.
 • Tenk kreativt

  Les interiørblader, se oppussingsprogrammer på TV og søk på nettet etter gode råd og tips. Det er en hel haug med smarte (og rimelige) råd der ute. 

Lykke til!


Kilder: Aktiv Eiendom, smartepenger.no, nrk.no, ifi.no og skikkeligrorlegger.no.