Hopp til innholdet
Guide til visning
Boliglån

Hvordan velge riktig bolig? 

Å finne ditt neste hjem er et stort skritt. Vi har samlet gode råd og tips for deg som skal på visning.

Forbered deg før boligvisning

Før du drar på visning, er det viktig å være klar over dine behov og ønsker. Ønsker du en bolig som du kan flytte rett inn i, eller er du på utkikk etter en mulighet til å sette ditt eget preg på et oppussingsobjekt? Det kan være smart å lage en prioriteringsliste over hva du må ha i boligen, og hva som er mindre viktig.

Sjekk hva du kan få i finansiering, så har du en bekreftelse på hvor mye du kan låne og vet hvor mye du kan kjøpe bolig for. Skaff deg et finansieringsbevis her.

Hva bør du se etter på visning? 

 • Romstørrelse 

  Har boligen nok plass til dine behov? Vurder romstørrelse, takhøyde, lysforhold og utsikt. Har boligen nok lagringsplass?
 • Tilstand på boligen

  Gå gjennom boligens generelle standard. Se etter tegn på fuktskader, sjekk tilstanden på vegger, gulv og tak. Spør om isolasjon, lydisolering og alder på vinduer.
 • Elektrisk anlegg og oppvarming

  Sjekk hvilke oppvarmingskilder boligen har. Er det elektrisk oppvarming eller fjernvarme? Hva er energikostnadene? Er det elektriske anlegget oppdatert og sikkert? Dette kan påvirke dine månedlige kostnader.
 • Vann og kloakk

  Vurder tilstanden til rør, varmtvannsbereder og avløp. Spesielt i våtrom som kjøkken og bad i eldre boliger, da utbedring av våtrom kan være kostbart.
 • Nabolag og omgivelser 

  Ta en titt på nabolaget og vurder faktorer som trafikk, støy, tilgjengelighet til butikker og offentlig transport.

Sjekk boligsalgsrapporten

En grundig gjennomgang av boligsalgsrapporten er viktig. Den gir deg detaljert informasjon om boligens tilstand og eventuelle problemer. Vær oppmerksom på tilstandsgraden, som kan gi deg en god pekepinn på fremtidige reparasjoner eller behov for vedlikehold av boligen.

Råd for veien videre

Å kjøpe en bolig er en av de største investeringene du gjør, og det å være godt forberedt til visningen kan bety forskjellen mellom å finne drømmehjemmet og gå glipp av viktige detaljer. Bruk denne guiden som en veiviser til vellykkede boligvisninger, og husk at kunnskap er nøkkelen til å gjøre et trygt boligkjøp.

Les mer

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.