Hopp til innholdet

Samboerkontrakt
  • Alt blir kvalitetssjekket av advokat
  • Enkelt å oppdatere fra Min Side
  • Kvalitet til fast lav pris - ingen skjulte kostnader

Med Justify kan dere enkelt opprette en gyldig samboerkontrakt uten å måtte oppsøke advokat.

Dere får tilgang til et unikt verktøy som hjelper dere med å beregne korrekte eierandeler i boligen basert på deres individuelle økonomi. Dere kan spesifisere hva dere eier sammen og hver for dere, samt avtale hvordan utgifter skal fordeles.

Ved å opprette en samboerkontrakt med Justify, kan dere enkelt unngå tvil og få full oversikt over økonomien. Dette gir trygghet uansett om dere går fra hverandre eller går videre inn i et ekteskap.

Tjenesten leveres av Justify AS

For henvendelser og support, ta kontakt med Justify

Priser og vilkår for samboerkontrakt

Opprette samboerkontrakt kr 1 990
Kvalitetssikring av advokat Inkludert
Endring av samboerkontrakten Gratis i 12 måneder
Sikker lagring av dokumentene Livet ut

Spørsmål og svar om samboerkontrakt

Å lage en samboerkontrakt er en god anledning til å gå gjennom deres felles økonomi. Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som hjelper dere med å etablere grunnprinsipper for et ryddig samboerforhold.

Mange har for eksempel kjøpt felles bolig med ulik egenkapital og har ulik inntekt. Andre eier flere eiendommer og verdigjenstander. I ulike faser av livet kan man ha ulike ønsker og behov for sammenblanding av økonomi.

Med en samboerkontrakt kan dere enkelt organisere det økonomiske i samboerskapet.
Med Justify får dere en brukervennlig veiviser som vil hjelpe dere hvert steg på veien frem til kontrakten er signert med BankID. Når kontrakten er signert av begge, vil en advokat se gjennom og kvalitetssikre innholdet. Dette vil gi dere en ekstra trygghet på at alt det juridiske er i orden.

Dersom dere senere har behov for å gjøre endringer i samboerkontrakten, kan den enkelt oppdateres og signeres på ny fra Min side.
Dersom dere eier en bolig sammen, kan dere oppgi hva boligen ble kjøpt for og hvor mye hver av dere har bidratt med i egenkapital, eventuell oppussing eller ekstra nedbetalinger på felles lån.

Basert på dette, vil Justify kalkulere deres eierandeler i boligen. Dersom dere har ulike eierandeler, vil dere med Justify få en mulighet til å avtale hvordan eierandelene kan justeres.
Ved inngåelse av ekteskap vil samboerkontrakten tjene som en oversikt over hva hver av dere eier og tok med dere inn i ekteskapet. I utgangspunktet bestemmer hver av dere fortsatt over egne eiendeler under ekteskapet.

Ved et eventuelt brudd vil ekteskapsloven ha regler for deling av formuen. Oppdateres samboerkontrakten før ekteskapsinngåelse, har man et praktisk øyeblikksbilde over økonomi og eiendeler som kan ha betydning ved et brudd.
Bruk samboerkontrakten

Ved et samlivsbrudd vil samboerkontrakten være et godt verktøy for å sikre et ryddig oppgjør og unngå konflikt. Samboerkontrakten definerer hvordan ting skal fordeles og gir klare rammer for hvordan oppgjøret skal gjennomføres. Ved signering av samboerkontrakten har dere forpliktet dere til å forsøke å komme til enighet i minnelighet dersom dere er uenige.

Dersom dere ikke klarer å bli enig, skal mekling forsøkes. Mer informasjon om dette finner dere i samboerkontrakten.

Arkiver dokumentet

Når oppgjøret er foretatt, kan du arkivere samboerkontrakten fra Min side. Etter arkivering, vil dokumentet flyttes til “utdaterte dokumenter”.

Etter at samboerkontrakten er satt som utdatert, vil dere begge ha mulighet til å starte med blanke ark og opprette en ny samboerkontrakt dersom dette skulle bli aktuelt.

Andre juridiske tjenester

Skjermbilde av behovskartlegger

Usikker på hva du trenger?

Svar på noen enkle spørsmål i behovskartleggeren og finn ut hvilke produkt som er mest aktuelle for deg.