Tenker du at aksjemarkedene er usikre og at sparepengene dine svinger for mye i verdi? Vurderer du å selge fondsandeler eller avslutte sparingen din? Da bør du lese sparetipsene nedenfor og hvorfor det kan være lurt å fortsette sparingen din.

  1. Minn deg selv om hvorfor du startet med fondssparing
  2. Hold deg til den spareplanen du har laget
  3. Opprett en spareavtale og la sparingen gå av seg selv
  4. Unngå å sjekke sparebeholdningen din for ofte når markedene svinger og husk at tiden er din beste venn. Jo lenger tidshorisont du har på sparingen din, jo mindre vil svingningene vi opplever nå påvirke den totale sparingen din.
  5. Det er fortsatt lave bankrenter og fondssparing er fortsatt en god spareform. Det er derfor fortsatt lurt å ha noe av sparingen sin i aksjemarkedet.
  6. Minn deg selv på at fondssparing er langsiktig sparing og at beholdningen din kan svinge i perioder. Det er nettopp disse svingningene som gjør det mulig å få en høyere avkastning senere. 
  7. Juster sparebeløpet i en periode fremfor å avslutte sparingen din. Da holder du deg i aksjemarkedet og kan få med deg en verdistigning når markedene går bedre igjen.
  8. Hvis du synes det er skummelt å spare i fond når aksjemarkedene er urolige, kan det være en løsning å justere risikoprofilen på sparingen din.

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne den spareformen som passer best for deg og din økonomi - helt gratis! Husk at litt sparing er bedre enn ingenting!

Kontakt oss for en spareprat!