Det er nå klart at konsekvensene av koronaviruset kan bli alvorlige, både for privatpersoner og næringslivet. For oss i Hemne Sparebank er det viktig å være tilgjengelig og tilstede i lokalmiljøene i denne krisetiden, samtidig som at vi ønsker å bidra til å redusere risikoen for spredning av viruset. Derfor tar vi nå noen grep for å beskytte de i samfunnet vårt som trenger det som mest akkurat nå.

Det betyr at dørene til våre lokaler vil være stengt fra og med mandag 16. mars, og alle møter gjøres over telefon. Dette tiltaket vurderes løpende, og vi vil holde våre kunder oppdatert underveis.

Alt av digitale løsninger som f.eks. mobilbank og nettbank vil selvsagt fungere som normalt. Det samme gjelder minibanker og innskuddsautomater, som også vil gjennomgå ekstra renhold for å redusere smittefaren. Vi oppfordrer alle våre kunder til å bruke våre digitale løsninger i så stor grad det lar seg gjøre, og det er viktig å påpeke at vi fortsatt er tilgjengelig og behjelpelig over telefon, e-post, og meldinger i nettbank/mobilbank. 

Hemne Sparebank har støttet lokalsamfunnet i over 150 år, og har alltid vært opptatt av omsorg for både privatkunder og lokalt næringsliv. Frykten for koronaviruset har allerede satt sine spor i økonomien. Butikker stenger dørene, arrangementer kanselleres, og vi har nylig opplevd den verste børsdagen på over tolv år. Situasjonen vi står i nå kan bli en tøff tid for mange. Bedrifter kan rammes av permitteringer, oppsigelser, eller i verste fall konkurs og nedleggelse, og mange mennesker kan bli berørt av dette.

Som lokalbank har vi den fordelen at vi er godt kjent med det lokale næringslivet og menneskene bak, og vi vet at denne krisen vil skape midlertidige utfordringer for ellers solide bedrifter og personkunder. Vi i Hemne Sparebank vil gjøre alt vi kan for å fortsette å bidra med finansielle tjenester og kunnskap, og er villig til å strekke oss langt for å begrense konsekvensene for folk, næringsliv og samfunn.

Det er da viktig å vite at din lokalbank er her for deg, og vi oppfordrer deg til å ta kontakt med din rådgiver dersom du er usikker på hvordan du skal håndtere din egen eller bedriftens økonomi som følge av krisen.

Ta gjerne kontakt med oss på 72 45 07 00 eller via kundemeldinger i mobilbank/nettbank for å få hjelp med dine spørsmål. Det er mye vi kan hjelpe til med over telefon.

Ved å ta slike forhåndsregler kan vi forhåpentligvis bidra til å begrense konsekvensene for privatpersoner, næringsliv og lokalsamfunn, slik at vi kommer oss gjennom denne krisen sammen på best mulig måte.

 

Tor Espnes
Adm. banksjef i Hemne Sparebank